یک بیماری خود ایمنی میباشد. در این بیماری سیستم ایمنی میلین (پوشش محافظ اطراف سلولهای عصبی) سیستم اعصاب مرکزی را موردحمله قرار میدهد.
اماس منجر به کاهش سرعت انتقال پیام از مغز به نخاع و سایر قسمتهای بدن میشود. حملاتی مانند تاری دید، ضعف اندام، عدم تعادل، گزگز و بیحسی، اختلالات ادرار و… از نمونههای این بیماری میباشد. این حملات در کنار انجام ام آر ای مغز و نخاع میتواند منجر به تشخیص بیماری گردد.
داروهای مختلفی با توجه به شرایط بیمار و شدت بیماری تجویز میگردد. این داروها شامل داروهای تنظیمگر سیستم ایمنی و داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی (DMT; disease modifying therapies) میباشند.
داروهای اینترفرون بتا و گلاتیرامر استات میباشند که بهصورت تزریق عضلانی یا زیر جلدی تجویز میگردد.
داروهای خوراکی (فینگولیمود- تریفلونوماید- دی متیل فومارات) و داروهای تزریقی مانند ناتالیزوماب با تزریق ماهانه و ریتوکسی مآب با تزریق 6 ماه یکبار میباشند.
این بیماران باید در نظر داشته باشند که بیماری اماس بهخودیخود باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری کرونا نخواهد شد. ریسک ابتلا در این بیماران شبیه افراد هم سن خودشان میباشد و در صورت وجود مواردی چون سن بالاتر، بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی عروقی و فاکتورهای خطر دیگر ریسک ابتلا افزایش مییابد.
انجمن بین المللی اماس معتقد است که تصمیم برای مصرف داروهای DMT کاملاً بستگی به نظر پزشک متخصص و با توجه شرایط هر بیمار میباشد. این تصمیم شامل در نظر گرفتن فاکتورهای بیماری، ریسکها و مزایای این داروها و ریسکهای مرتبط با بیماری کرونا میباشد. بیماران مبتلا نباید بدون مشورت با پزشک متخصص داروی خود را قطع کنند.
درنهایت نکته مهم این است که بیماران با رعایت نکات بهداشتی، تغذیه مناسب و انجام ورزش در خانه از ترس و اضطراب بیشازحد بپرهیزند و مراقب سلامت روحی خود باشند.
هماهنگی و تماس جهت انجام آزمایش های کرونا :
پاسخگویی سریع (سفارش و انجام آزمایش) : |
اطلاع از ساعت کار آزمایشگاه : |
کارشناس آزمایشگاه:09120768894 کارشناس آزمایشگاه:09120768895 |
پذیرش آزمایشگاه: 021-88648137-42 |
منابع :