std

بیماری های آمیزشی یا STD چیست وچه خطراتی دارد

آنچه در این مطلب میخوانید :

(Sexual transmitted Disease)

از دسته بیماریهای نسبتا شایعی هستند که از شخصی به شخص دیگر به دنبال تماسی جنسی منتقل می شوند. اغلب نوجوانان و جوانان که از نظر جنسی فعّال هستند به این بیماری مبتلا می شوند. علّت ایجاد بیماریهای آمیزشی ، باکتری ، انگل و یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیّتّ جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علایم موضعی و عمومی در بدن می شوند.

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند؟

بیماریهای آمیزشی می توانند هر دو جنس مرد و زن را آلوده نمایند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس ، متفاوت است.

علائم این بیماریها در خانم ها عبارتند از: ترشحات بدبوی و غیر طبیعی ناحیه تناسلی مانند بوی ماهی گندیده ، نان و …، سوزش و خارش و ضایعات زخمی ، درد درکشاله ران و اطراف دستگاه تناسلی، درد حین نزدیکی و…

علائم این بیماریها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن غده های های لنفاوی کشاله ران، زخم ناحیه تناسلی، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد.

چطور می توانیم از بیماریهای آمیزشی پیشگیری کنیم؟

  •  داشتن رابطه جنسی مطمئن
  •  استفاده صحیح و مداوم از کاندوم در آقایان
  •  استفاده از سرنگهای تمیز برای تزریق
  •  پیشگیری و کنترل بیماریهای STD
  •  به تاخیر انداختن اولین رابطه جنسی تا حد ممکن.
  •  رعایت نظافت و بهداشت فردی به ویژه قبل از مقاربت

انواع بیماری های عفونت جنسی :

بیش از بیست نوع STD هر سال میلیون ها مرد و زن را تحت تاثیر قرار می دهند. از جمله رایج ترین آنها :

در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)

بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.

کلامیدیا تراکوماتیس ، نایسریا گنوره ( سیفلیس) ، مایکوپلاسما ژنیتالیوم ، تریپونما پالیدوم ( سوزاک) ،تریکوموناس واژینالیس
اوره آ پلاسموز ، هرپس سیمپلکس تناسلی ( تبخال تناسلی ) ، پاپیلوما (زگیل تناسلی)

بوده که در زیر برخی از انواع آنها توضیح داده شده است:

کلامیدیا ترایکومایتیس

کلامیدیا یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به STD است. تماس جنسی مقعدی، دهانی و یا مهبلی می تواند این باکتری را به شرکای جنسی انتقال دهد . زنان باردار در معرض خطر انتقال بیماری به فرزندشان قرار دارند. کسانی که از کلامیدیا رنج می برند بیشتر احتمال دارد که دچار عفونت های چشم یا پنومونی شوند. برخی از افراد علائم کلامیدیا را تجربه نمی کنند و یا علائم کاملا خفیف خواهند داشت. علائم بالقوه شامل ناباروری، ترشحات غیر طبیعی، خونریزی بین دوره های قاعدگی، کمر درد یا احساس سوزش در هنگام ادرار است. کلامیدیا با آنتی بیوتیک درمان می شود. حضور طبیعی این باکتری در مایع واژن و منی موجب شده از آن به عنوان ” بیماری خاموش ” نام ببرند.

تبخال تناسلی یا هرپس سیمپلکس ویروس

تبخال تناسلی باید قطعا در لیست بیماری های مفاربتی باشد. هرپس یا HSV یک عفونت ویروسی است که سبب زخم یا برونشیت در اندام تناسلی یا لب می شود هرچند بندرت ممکن است زخم های پوستی در پوست خراشیده ای که با ویروس در تماس بوده اند ظاهر شود. هیچ درمان برای تبخال وجود ندارد بنابراین بیمار در طول زندگی خود به طور دوره ای از شیوع این زخم ها رنج می برد. زخم تازه حاصل از ویروس هرپس ، مسری و دردناک است. انتقال این ویروس از مادر آلوده به نوزاد در حین زایمان طبیعی، منجر به بیماری ” هرپس نوزادی ” می گردد که سبب آسیب چشمی ، درگیری پوست ، دهان ، آسیب دستگاه اعصاب مرکزی و دیگر اعضای داخلی می شود و حتی در مواردی ، مرگ نوزاد را در پی دارد.

باکتری نایسریا گونوره آ

یک دیپلوکوک گرم منفی است .این باکتری در دستگاه تولید مثل، از جمله رحم، دهانه رحم، لوله های فالوپ و شفت آلت تناسلی رشد می کند و می تواند از طریق رابطه جنسی مقعد، واژن یا دهان گسترش یابد. زنان مبتلا به گونوره آ به احتمال زیاد این بیماری را به فرزند خود منتقل می کنند و بیماران مبتلا به این بیماری در معرض خطر ابتلا به HIV هستند.از علائم گونوره آ می توان به ترشح غیر طبیعی و درد هنگام ادرار کردن اشاره کرد . این بیماری می تواند با آنتی بیوتیک درمان شود، هرچند سویه های گنوره آ مقاوم به آنتی بیوتیک شروع به رشد می کنند. اگر شرایط درمان نشده باقی بماند زنان می توانند بیماری التهابی لگن، ناباروری یا حاملگی خارج رحمی را تجربه کنند.

 

واژینوز باکتریایی :

که در اثر ابتلا به مایکوپلاسما ژنیتالیوم و مایکوپلاسما هومینیس ایجاد میگردد. این وضعیتی است که توسط باکتری های مضر آلوده به واژن ایجاد می شود. علائم عفونت واژن شامل ترشحات، درد و بو، خارش یا سوزش در ناحیه واژن است. زنان می توانند این بیماری را از هرگونه تماس با باکتری های مناسب بپذیرند اما فعالیت های خاصی از قبیل داشتن رابطه جنسی با یک شریک جدید می تواند این خطر را افزایش دهد. زنان از سن بارداری به بعد و همچنین بانوانی که به تازگی تحت عمل جراحی در نزدیکی منطقه واژن قرار گرفته اند، بیشتر در معرض ابتلا به این دست از عفونت ها می باشند. هنگامی که یک زن مبتلا به واژینوز باکتریایی است ، حساسیت بیشتری نسبت به انتقال HIV دارد. مایکوپلاسما ژنیتالیوم از عوامل مهم واژینوز محسوب می شود و به واسطه ی ایجاد بیماری های مختلف دردستگاه ادراری و تناسلی ، موجب اختلال در تولید مثل و مرگ و میر نوزادان می شود .

مایکوپلاسما ژنیتالیوم

موجب ایجاد عفونت های منتقله از راه جنسی در قسمت اورژنتیال در مردان و زنان شده و اغلب سبب اورتریت ، سرویسیت ، واژنیت و اندومتریت حاد می شود. مایکوپلاسما هومینیس در زنان باردار مبتلا به واژینوز باکتریایی ، موجب افزایش پارگی زودرس غشاهای جنین ، زایمان زودرس و اندومتریت پس از سزارین می شود .

تریکوموناس واژینالیس

تریکونما واژینالیس یک انگل پروتوزوآ تاژک دار است که در کریپت های اپی تلیوم واژن ، جایگزین شده و در شرایطی که PH اسیدی واژن به بیش از 5/5 افزایش یابد ، به صورت پاتوژن در می آید . این انگل یکی از شایع ترین عوامل ایجاد کننده عفونت های منتقل شونده غیر ویروسی جنسی می باشد که در زنان می تواند موجب التهاب واژن ، سرویکس و مجاری ادراری گردد .این انگل به عنوان کوفاکتوری در انتقال ویروس HIV و سایر عفونت های جنسی قابل انتقال ، عمل می کند.

ترپونما پالیدوم

که عامل بیماری سفلیس می باشد .این باکتری می تواند از طریق جنسی به بالغین و به صورت مادر زادی به جنین و نوزاد انتقال یابد .خطر انتقال سفلیس از طریق جفت از مادر به جنین بسته به مرحله ی عفونت در طی دوران بارداری دارد .تنها میزبان طبیعی این باکتری ، انسان می باشد و راه انتقال این باکتری 90% از طریق تماس جنسی و 10% از طریق پوست و مخاط آسیب دیده است.

اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم

این باکتری از مادر آلوده، به جنین در دوران داخل رحمی و یا در هنگام زایمان طبیعی منتقل می گردد و از عوامل ایجاد اندومتریت ، کوریوآنسیونایتیس ، پارگی زودتر از موعد غشاهای جنین ، زایمان زودرس ، تولد نوزادان با وزن کم و تب پس از زایمان و همچنین از عوامل اصلی پنومونی و مننژیت در نوزادان متولد شده با وزن خیلی کم می باشد.

 

اوره آپلاسما پارووم

یکی دیگر از عفونت‌ های جنسی که جزء طبیعی مجرای ادراری مردان و واژن زنان هستند و درصورتی‌که فلور باکتریایی دستگاه تناسلی نامتعادل شود بیماری‌زا می‌شوند و عفونت اوره پلاسما (اوره پلاسموز) ایجاد می‌کنند.

 

تشخیص آزمایشگاهی عوامل بیماری زای آمیزشی

این دست از پاتوژن ها و عوامل بیماری زا باید با استفاده از تکنیک های دقیق و حساس مانند تست های مبتنی بر تکثیر اسیدهای نوکلئیک مورد بررسی قرار گیرند و کیت های مورد استفاده در این زمینه ، واجد تاییدیه های معتبر بین المللی باشند ، چرا که وجود نتایج منفی کاذب ، باعث ایجاد عوارض بسیار جدی برای خود بیمار و احتمال انتقال عفونت به افراد دیگر و افزایش شیوع این عفونت در جامعه می شود . بسیاری از میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت را نمی توان با روش هایی نظیر کشت شناسایی کرد و یا شناسایی آنها با استفاده از روش های سرولوژیک از حساسیت و اختصاصیت کمی برخوردار است ، در نتیجه استفاده از روش ها و تکنیک های تشخیص مولکولی می تواند جایگزین مناسبی باشد . از سایر مزایای استفاده از روش های تشخیص مولکولی می توان موارد زیر اشاره نمود:

بخش تشخیص مولکولی آزمایشگاه پارس طب ، این افتخار رادارد که پانل معرفی شده را با حساسیت و اختصاصیت بسیار بالا و مطمئن و زیر نظر پرسنل مجرب در اسرع زمان ، انجام داده و نتیجه را به پزشک محترم گزارش دهد.

 

امید که با مراجعه و بررسی این تست ها در خود و شریک جنسی خود به فراهم آوردن جامعه ای سالم و عاری از هرگونه آلودگی کمک می نمائید.

طرف قرارداد با کلیه بیمه ها

در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.

بیمه تکمیلی درمان

آزمایش چکاپ در منزل

برای انجام آزمایشات پزشکی، بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، نمونه خون و ادرار را در خانه انجام دهید.

عضویت در خبرنامه

با ثبت‌نام در خبرنامه، آخرین مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *