اینترلوکین و التهاب (1)

نقش اینترلوکین ۶ در کووید و سایر بیماری های التهابی

آنچه در این مطلب میخوانید :

اینترلوکین ۶ (IL-6) نقش مهمی در ایمنی ذاتی و اکتسابی دارد. IL-6 توسط انواع مختلف سلول ، از جمله ماکروفاژها ، سلولهای اندوتلیال و سلولهای T تولید می شود. این تولید می تواند در پاسخ به تهاجم میکروبی (باکتریایی یا ویروسی) یا سیتوکین های دیگر مانند فاکتور نکروز تومور (TNF) آغاز شود. به عنوان بخشی از سیستم ایمنی ذاتی، IL-6 بر روی سلولهای کبدی عمل می کند تا بیان پروتئین واکنشی C (CRP) ، فیبرینوژن و آمیلوئید سرم A ، همچنین به عنوان مارکر پاسخ فاز حاد شناخته شود. در پاسخ ایمنی اکتسابی ، IL-6 نقش مهمی در فعال کردن سلولهای B تولیدکننده آنتی بادی برای تکثیر دارد و منجر به افزایش پاسخ آنتی بادی می شود. غلظت IL-6 در بیماران مبتلا به عفونت، ایدز، بیماری کبد الکلی، لنفوما، بیماری های خود ایمن، رد پیوند و سپتی سمی بالا می رود. علاوه بر این، غلظت IL-6 مطابق با پارامترهای بالینی و آزمایشگاهی با شدت سپسیس ارتباط دارد .

 

به نظر می رسد که سطح IL-6 با عفونت های موضعی مانند عفونت های مفصل پروتز (PJI) همراه است. یک مطالعه متاآنالیز اخیر نشان داد که IL-6 در مقایسه با CRP ، میزان رسوب گلبولهای قرمز (ESR) و شمارش گلبولهای سفید (WBC count)، دقت تشخیصی را برای PJI بهبود داده است.

IL-6 در بسیاری از اختلالات التهابی مزمن از جمله آرتریت روماتوئید (RA)، لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE)، اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) و بیماری التهابی روده (IBD) نیز افزایش یافته است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد IL-6 در پاتوژنز برخی از اختلالات التهابی مزمن نقش دارد.

این تست به همراه سایر تست های التهابی مانند CRP , ESR , Ferritin در اپیدمی کووید توسط پزشکان درخواست میشد و جهت کنترل التهاب نقش کلیدی را ایفا میکنند.

در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)

بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.

مطالعات اخیر نشان میدهند در شرایط التهابی لگن و تخمدان ها و آندومتر در بیماری آندومتریوزیس میزان این سیتوکاین التهابی بسیار کمک کننده است .

نقش اینترلوکین-6 (IL-6) در کووید:

این سایتوکاین خواص پیش التهابی قابل توجهی را نشان می دهد و نقش مهمی در سندرم طوفان سیتوکین ایفا می کند زیرا افزایش سطح سرمی IL-6 با نارسایی تنفسی و ARDS در ارتباط است.

از طریق دو مسیر اصلی سیگنالینگ عمل می کند: cis و trans.

در مسیر سیگنالینگ سیس، IL-6 با گیرنده IL-6 متصل به غشاء (IL-6R) و gp130 کمپلکسی را تشکیل می دهد که سپس در پایین دست کینازها (JAKs) و مبدل سیگنال و فعال کننده رونویسی 3 (STAT3) فعال می شود.

فعال شدن این آبشار سیگنال منجر به اثرات متعدد بر روی سیستم ایمنی اکتسابی (سلول‌های B و T) و همچنین سیستم ایمنی ذاتی (نوتروفیل‌ها، ماکروفاژها و سلول‌های کشنده طبیعی) می‌شود که به CRS کمک می‌کنند. در سیگنال دهی ترانس، IL-6 در گردش به فرم محلول گیرنده IL-6 (sIL-6R) متصل می شود و یک کمپلکس با یک دایمر gp130 در اکثر انواع سلول های سوماتیک تشکیل می دهد. سپس سیگنال دهی حاصل از IL-6-sIL-6R-JAK-STAT3 در سلول هایی که mIL-6R را بیان نمی کنند، مانند سلول های اندوتلیال فعال می شود. این به شدت “طوفان سیتوکین” را از طریق ترشح فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF)، پروتئین جذب کننده شیمیایی مونوسیت-1 (MCP-1)، IL-8 و IL-6 اضافی و همچنین کاهش بیان E-cadherin در اندوتلیال تشدید می کند. سلول ها. ترشح VEGF و کاهش بیان E-cadherin به نفوذپذیری عروق و نشت کمک می کند که در پاتوفیزیولوژی اختلال عملکرد ریوی در ARDS شرکت می کند.

کاربردهای بالینی:

  1. ارزیابی بیماران مشکوک به عفونت سیستمیک به ویژه در پاسخ به تهاجم میکروبی (باکتریایی یا ویروسی)
  2.  ارزیابی بیماران مبتلا به عفونت موضعی مشکوک، به ویژه عفونت مفاصل پروتز (PJI)
  3. ارزیابی بیماران مبتلا به التهاب مزمن مشکوک، مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، اسپوندیلیت آنکیلوزان یا بیماری التهابی روده

 

 

منابع :

  1. Scheller J, Chalaris A, Schmidt-Arras D, et al: The pro- and anti-inflammatory properties of the cytokine interleukin-۶. Biochim Biophys Acta ۲۰۱۱;۱۸۱۳:۸۷۸-۸۸۸
  2. Gabay C: Interleukin-۶ and chronic inflammation. Arthritis Res Ther ۲۰۰۶;۸ Suppl ۲:S۳
  3. Mayocilinic laboratories

طرف قرارداد با کلیه بیمه ها

در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.

بیمه تکمیلی درمان

آزمایش چکاپ در منزل

برای انجام آزمایشات پزشکی، بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، نمونه خون و ادرار را در خانه انجام دهید.

عضویت در خبرنامه

با ثبت‌نام در خبرنامه، آخرین مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *