پربازدید ترین مقاله پس از تزریق واکسن کووید و مشاهده بروز برخی از عوارض در زنان
تاثیرات عوارض تزریق واکسن کووید بر ناباروری زنان مشهود است.
هدف از این بررسی سیستماتیک ارائه یک تفسیر جامع از تغییرات چرخه قاعدگی پس از واکسیناسیون COVID-19 است.
علاوه بر این، ارزیابی گزارشهای مربوط به تغییرات قاعدگی پس از واکسیناسیون برای رفع نگرانیها مبنی بر اینکه واکسنهای کووید-19 احتمال بارداری در درازمدت را مختل میکنند، ضروری است.
در مجموع 78138 زن واکسینه شده از 14 مطالعه در این مرور وارد شدند. از این تعداد، 39759 نفر (52.05%) به نوعی مشکل قاعدگی پس از واکسیناسیون داشتند. منوراژی، متروراژی و پلی منوره شایع ترین مشکلات مشاهده شده بودند و میزان کلی اختلالات قاعدگی در سطح مطالعه از 0.83٪ تا 90.9٪ متغیر بود. در طی این مطالعات سن، سابقه بارداری، عوارض سیستمیک COVID-19، سیگار کشیدن و دوز دوم واکسن COVID-19 پیش بینی کننده مشکلات قاعدگی پس از واکسیناسیون بودند.
آندومتریوز به عنوان بافت های آندومتر نابجا که در خارج از اندومتر پراکنده شده اند تعریف می شود. این می تواند باعث اختلال در فرآیندهای هورمونی و ایمنی شود که ممکن است حساسیت به عفونت SARS-CoV-2 را افزایش دهد. بدتر شدن علائم آندومتریوز ممکن است در نتیجه این عفونت رخ دهد. هدف از بررسی ما تخمین شیوع تلفیقی عفونت SARS-CoV-2 و اثرات بهداشتی همهگیری COVID-19 در بیماران آندومتریوز بود. ما یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز انجام دادیم.
پس از غربالگری 474 مقاله، 19 مطالعه دارای معیارهای واجد شرایط بودن برای مرور سیستماتیک بودند و 15 مطالعه در متاآنالیزها وارد شدند. در مجموع 17799 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع تلفیقی عفونت SARS-CoV-2 در بیماران آندومتریوز 7.5٪ بود. برآوردهای تلفیقی برای اثرات سلامتی 47.2 درصد برای کاهش دسترسی به مراقبت های پزشکی، 49.3 درصد افزایش در دیسمنوره، 75 درصد افزایش در اضطراب، 59.4 درصد افزایش در افسردگی و 68.9 درصد افزایش در خستگی بود. بیماران آندومتریوز به طور غیرقابل انکاری تحت تأثیر همه گیری COVID-19 قرار گرفتند که باعث بدتر شدن علائمی مانند دیسمنوره، درد لگن، اضطراب، افسردگی و خستگی شد.
به طور معمول، آندومتریوز با جراحی و یا لاپاراسکوپی تشخیص داده می شود.
اما آزمایشگاه پارس طب با به کارگیری تجهیزات بروز دنیا و انجام پنل تشخیصی برای آندرومتریوزیس به صورت روزانه و هفتگی (TNF,CA-125,IL-6) پزشکان را قبل از جراحی نسبت به این شرایط مطلع نماید تا با خیالی آسوده جهت جراحی یا لاپاراسکوپی اقدام نمایند.
CA-125 نشانگر سرمی اصلی است که در تشخیص و مدیریت اندومتریوز در “مراحل آخر” استفاده می شود. جستجو برای نشانگر مایع بدن مرحله اولیه بیماری شامل مطالعات سرم، یا سطح پروتئین های ترشحی بافتی، مولکول های چسبندگی سلولی، سیتوکین ها، نکروز تومور و فاکتورهای رشد اندوتلیال عروقی (VEGFs)، کموکاین ها است. آنتی بادی های ضد آندومتر، اتوآنتی بادی های لیپوپروتئین های اکسید شده، بیان آروماتاز P-450، سیتوکراتین ها و گیرنده های هورمونی.
نتایج:
به جز سطوح سرمی اینترلوکین 6 و فاکتور نکروز تومور (TNF) -آلفا، دقت تشخیصی سایر نشانگرهای اندومتریوز یا مشابه یا بدتر از CA-125 بود.اما ویژگی 83-93٪. دقت تشخیصی IL-6 و TNF-alpha 90-100% (حساسیت) و 67-89% (ویژگی) بود.
نتیجه گیری:
CA-125 دقت تشخیصی محدودی در شناسایی مراحل اولیه اندومتریوز دارد و هیچ یک از مارکرهای دیگر که بررسی کردیم در این زمینه به طور چشمگیری بهتر از CA-125 عمل نکردند، به استثنای سطح سرمی IL-6 و TNF-alpha.
در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)
بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.
منابع :
Ref: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9294036
طرف قرارداد با کلیه بیمه ها
در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.