گریه کردن کودکان در حین خونگیری و تاثیر آن بر نتایج آزمایشات

آنچه در این مطلب میخوانید :

وقتی بچه ها به بیمارستان می روند وارد مکان عجیبی می شوند. این یک ساختمان ناآشنا است که صدا و بوی غیرعادی دارد، پر از غریبه ها و تجهیزات ترسناک. این می تواند طاقت فرسا باشد و باعث شود آنها احساس کوچکی و اضطراب کنند. کودکان همیشه نمی توانند راهی پیدا کنند که بگویند از انجام یک روش ساده مانند اشعه ایکس یا آزمایش خون می ترسند یا نگران هستند، بنابراین احساسات خود را با گریه یا امتناع از انجام این روش نشان می دهند.

این همیشه اتفاق نمی‌افتد، زیرا بسیاری از والدین و متخصصان در استفاده از روش‌های خلاقانه مانند بازی، کتاب و فناوری برای آماده‌سازی و پرت کردن حواس کودک مهارت دارند و به او کمک می‌کنند تا تجربه خوبی از انجام یک پروسه داشته باشد.

با این حال، از روی تجربه قبلی کارمان می‌دانیم که کودکی که می‌گوید «نه»، «ایست» یا «صبر کن» همیشه به حرف‌هایش گوش نمی‌دهند و کودکی که بیرون می‌زند، گریه می‌کند یا سعی می‌کند خود را بچرخاند همیشه به‌عنوان نشانه‌ای از سوی والدین برای آرامش وی تلقی نمی‌شود.

 

شرایط ناراحت کننده و استرس زا

اکثر والدین به یاد می آورند که فرزند خود را برای انجام یک عمل در مرحله ای از زندگی خود، در آغوش نگه داشته اند، خواه برای واکسیناسیون، معاینه و یا پروسیجر باشد.

در بسیاری از موارد والدین احساس می‌کنند که بودن در کنار فرزندشان مهم است و کسی که او را در آغوش بگیرد احساس حمایت می‌کند. والدین می خواهند “هر کاری که لازم است” برای فرزندشان انجام دهند. اما برخی از والدین از اینکه از آنها خواسته می شود فرزندشان را در آغوش بگیرند “تعجب” می کنند و اگر مجبور شوند به زور او را در آغوش بگیرند، ممکن است آن را “ناراحت کننده و استرس زا” بدانند. مهمتر از همه، نگه داشتن به زور می تواند باعث ترس کودک از آمدن به بیمارستان و انجام اقدامات در آینده شود. آن‌ها در این شرایط حتی می‌توانند تروما و آسیب‌های روانی را تجربه کنند.

در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)

بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.

 

آیا این روش فوری است؟

هر موقعیتی که ممکن است منجر به نگهداری کودک شود منحصر به فرد است و مجموعه خاصی از شرایط را نشان می دهد.

در برخی موارد، زمانی که کودک بسیار ضعیف یا ناخوشایند است و یک روش یا درمان فوری است، ممکن است در آغوش گرفتن کودکی که مقاومت می کند و درخواست توقف آن را دارد، توجیه پذیر باشد.

اما تصمیم به نگه داشتن کودکی که هق هق می کند و آشکارا ناراحت است، اگر این روش فوری نباشد، توجیه دشوارتر است.

متخصصان بهداشت و والدین به سرعت تصمیم می گیرند که آیا کودک را برای انجام یک عمل نگه دارند یا خیر. ما متوجه شدیم که والدین و متخصصان بهداشت می‌توانند بیش از حد روی انجام یک روش متمرکز شوند و از اینکه یک دقیقه فکر کنند که آیا روش دیگری وجود دارد، غفلت می‌کنند.

هر کودک حق دارد مخالفت خود را از طریق کلماتی مانند “ایست” یا با رانده کردن مردم ابراز کند. هنگامی که این اتفاق می افتد باید به آنها گوش داد – نه اینکه به سادگی نادیده گرفته شوند و محکم تر نگه داشته شوند.

 

اثر استرس و گریه کردن کودکان در حین خونگیری و تاثیربر نتایج آزمایش

در طول جمع آوری خون مویرگی از یک نوزاد یا یک کودک خردسال، استرس یا گریه می تواند تأثیر منفی بر نتایج آزمایش داشته باشد.

گریه بیش از حد در نوزادان می تواند تعداد گلبول های سفید خون (WBC) را افزایش دهد. حداقل 60 دقیقه طول می کشد تا سطح WBC به حالت عادی برگردد.

همچنین مشخص شده است که استرس می تواند سطح آهن سرم را کاهش دهد و سطح هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH)، کاتکول آمین و کورتیزول را افزایش دهد.

قند خون:

استرس به طور طبیعی چه خفیف و چه شدید،در هر دو حالت به نوبه ی خود میزان قند خون را بالا برده و ممکن است حتی بالای محدوده طبیعی میزان قند خون در فرد گزارش بشود و پزشک به اشتباه نتیجه کاذب گزارش شده را بیماری قند خون تلقی کند..قند خون از فاکتورهای مهمی است که توصیه می شود،در صورت وجود استرس و اضطراب از انجام تست قند خون اجتناب شود.چون میتواند نتیجه کاملا کاذب داشته باشد.

هورمون ها:

یکی از بزرگترین تبعات وجود استرس ،تاثیر بر روی سیستم عصبی مرکزی می باشد که میتواند به طور مستقیم ترشح هورمون های مهمی مثل:پرولاکتین،هورمون رشد،کورتیزول،اپی نفرین و … را تحت تاثیر قرار داده و بالا ببرد.

پس قبل از انجام آزمایشات هورمونی به طور جدی از استرس دوری کنید.

پروتئین ها و ویتامین ها:

از دیگر فاکتور های مهم که در صورت وجود استرس در ترشح آنها تداخل ایجاد می شود،انواع مختلفی از پروتئین ها،ویتامین ها و کلسیم و فسفر می باشد.پس در معرض استرس بودن در موقع آزمایش می تواند تعیین دوز ویتامین های تجویز شده توسط پزشک را تحت تاثیر قرار دهد.

استرس و اضطراب از عوامل مهم و مخرب در نتایج آزمایش خون هستند.پس توصیه می شود قبل از انجام نمونه گیری به آرامش نسبی خود رسیده سپس اقدام به انجام آزمایش و نمونه گیری کنید.به طور کلی پیشنهاد می شود قبل از نمونه گیری برای آزمایش خون از انجام ورزش شدید،قرار گرفتن در معرض استرس،مصرف کافئین و الکل خودداری کنید تا بتوانید با نتیجه آزمایش دقیق، کامل و با خیال آسوده به پزشک خود مراجعه کنید.

 

چگونه میتوان کودکان را در حین خونگیری آرام کرد ؟

از آنجا که افزایش و یا کاهش نتایج آزمایشات میتواند بر سیر درمان کودکان تاثیر بگذارند، پیشنهاد میگردد جهت آرامش کودکان آنها را درآغوش بگیرید ،با جملات و کلمات آرامش بخش ایشان را دعوت به آرامش نمائید، حواس ایشان را با وسایل و اسباب بازی و عروسک و ….در حین خونگیری پرت نمائید ، به همکاران کادر درمان اعتماد داشته باشید.

 

منبع :

https://www.nationwidechildrens.org/family-resources-education/700childrens/2020/06/blood-draws-for-children-keep-calm-and-stay-safe

طرف قرارداد با کلیه بیمه ها

در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.

آزمایش چکاپ در منزل

برای انجام آزمایشات پزشکی، بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، نمونه خون و ادرار را در خانه انجام دهید.

عضویت در خبرنامه

با ثبت‌نام در خبرنامه، آخرین مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *