آشنائی با عوارض نجویدن غذا و سریع غذا خوردن

آنچه در این مطلب میخوانید :

هرچه بیشتر غذا را بجوی ، هضم غذا برای گوارش راحتر است .بیشتر افراد خیلی سریع غذا می‌خورند و به همین دلیل مقدار بسیار زیادی کالری در زمان کوتاه وارد بدن آن‌ها می‌شود. معمولا فاصله بین شروع غذا خوردن تا ارسال پیام سیر شدن به مغز حدود 20 دقیقه است، بنابراین اگر به آرامی غذای خود را میل کنید پرخوری نخواهید کرد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد مردان و زنان چاق با کاهش سرعت غذا خوردن خود کالری کمتری دریافت می‌کنند که موجب لاغر شدن می‌شود. شاید اغراق آمیز به نظر برسد، اما سلامت شما به سرعت غذا خوردن بستگی دارد. در این مطلب به مضرات سریع غذا خوردن و راه حل این مشکل می پردازیم.

به طور کلی نجویدن غذا پیش از هر چیز هضم غذا را با مشکل مواجه می‌کند. جویدن و له کردن غذا در دهان باعث می‌شود تا آنزیم‌های آمیلاز و لیپاز موجود در بزاق دهان به هضم چربی‌ها و نشاسته‌ها کمک کنند. از طرف دیگر نجویدن غذا می‌تواند جذب مواد مغذی را نیز با مشکل مواجه کند. سوزش، رفلاکس اسید معده و یبوست از دیگر عوارض درست نجویدن غذا هستند.

در ادامه با دیگر مضرات سریع غذا خوردن آشنا می‌شویم:

  • افزایش احتمال ابتلا به دیابت: بین نجویدن غذا و افزایش شانس ابتلا به دیابت رابطه عکس وجود دارد. به عبارت دیگر هرچقدر غذای خود را بیشتر بجوید شانس ابتلا به دیابت کمتر می‌شود.
  • از بین رفتن مواد مغذی: نجویدن غذا موجب اختلال در فرایند هضم می‌شود و در نتیجه جذب مواد غذایی مختل خواهد شد.
  • بر رفتار شما تاثیر منفی می‌گذارد: یکی از نتایج نجویدن غذا نفخ معده است که بر خلق‌وخوی تاثیر منفی می‌گذارد. همچنین لذت غذا خوردن را از بین می‌برد و شما را دچار کرختی و بی‌حالی خواهد کرد.
  • افزایش وزن ناخواسته: جویدن و آهسته خوردن غذا موجب کمتر خوردن می‌شود. علاوه بر این شما برای مدت طولانی‌تر احساس سیری خواهید کرد.
  • می‌تواند موجب خفگی شود: بلع تکه‌های بزرگ غذا می‌تواند موجب خفگی شود.
  • امکان مسمومیت را افزایش می‌دهد: خوب جویدن غذا باعث ترشح آنزیم‌های مفید در دهان می‌شود. بزاق دهان حاوی آنزیم لیزوزیم است که پاتوژن های موجود در مواد غذایی را از بین می‌برد.

چه بیماری هایی در اثر سریع غذا خوردن و نجویدن درست غذا ایجاد میشود؟

عوارض تند غذا خوردن

تنها موجب دل درد نمی‌شود، بلکه موجب بروز مشکلات بلندمدت بسیار زیادی می‌شود. غذا خوردن سریع را می‌توان به عنوان بخشی از سبک زندگی عجولانه افراد تعریف کرد. متاسفانه پیروی از این سبک موجب بروز بیماری‌ها گوناگون می‌شود که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا می‌شویم.

بیماری دیابت

سریع خوردن غذا به تنهایی موجب بروز دیابت نوع دو نمی‌شود، اما این عادت ناپسند می‌تواند شرایط را برای بروز این بیماری فراهم کند. نتایج یک مطالعه در ژاپن نشان می‌دهد که مردان و زنانی که بیماری دیابت نداشتند، اما خیلی سریع غذا می‌خوردند، در معرض نیاز به انسولین قرار داشتند. به معنای دیگر بدن آن‌ها انسولین را به طور موثر مصرف نمی‌کرد، مشکلی که می‌تواند در گذر زمان منجر به بروز دیابت شود. از طرف دیگر بیماری اضافه وزن که این گروه از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند نیز یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری دیابت است.

مشکل اضافه وزن

سریع غذا خوردن با خطر افزایش وزن و چاقی رابطه مستقیم دارد. به طور کلی کمتر جویدن غذا و سریع غذا خوردن موجب مصرف بیشتر غذا و کالری می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده است که حتی سرعت هضم نیز در افرادی که سریع غذا می‌خوردند بیشتر است؛ این گروه چند دقیقه پس از پایان وعده غذایی نیز در مقایسه با کسانی که آرام غذا می‌خورند احساس گرسنگی بیشتری دارند. همه این‌ها باعث مصرف بیشتر مواد غذایی و در نهایت چاقی خواهد شد.

بیماری سندروم متابولیک

مقاومت بدن در برابر انسولین رابطه نزدیکی با بیماری سندروم متابولیک دارد. به عبارت دیگر یکسری فاکتورها نه تنها موجب بروز دیابت می‌شوند، بلکه خطر بیماری قلبی و سکته را نیز بالا می‌برند. یک مطالعه با بررسی 9,000 نفر با سن بیش از 40 سال که سندروم متابولیک نداشتند نشان می‌داد که تند غذا خوردن موجب این بیماری می‌شود. این عادت غذایی اشتباه سبب افزایش اندازه دور کمر و کاهش سطح کلسترول خوب یا HDL در خون می‌شود. این دو فاکتور معمولا علاوه بر ایجاد سندروم متابولیک سبب بروز بیماری قلبی نیز می‌شوند.

در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)

بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.

بیماری التهاب معده

یکی دیگر از مضرات سریع غذا خوردن بیماری التهاب معده است. این التهاب با از بین رفتن پوشش داخلی معده پدیدار می‌شود و گاهی اوقات سبب ایجاد زخم‌های عمیق معده نیز می‌شود. نتایج یک بررسی در کره جنوبی نشان داده است که بیماری التهاب معده در افراد که سریع غذا می‌خوردند بیشتر ظاهر می‌شود.

این مورد در ارزیابی تست هلیکوباکتر پیلوری معده بسیار تعیین کننده است.

تند تند غذا خوردن و حتی با استرس و تنش غذا خوردن میتواند بر روی نظم و تعداد باکتری های کمک کننده بر هضم غذائی اثر گذاشته و بدن رو با عوارض آن روبرو کند.

عوارض نجویدن غذا:

نجویدن نامناسب غذا موجب اختلال در سیستم گوارش و مشکلات گوناگون می‌شود. به طور کلی عملکرد سیستم گوارشی از چندین مرحله تشکیل می‌شود که جویدن و بلعیدن مراحل ابتدایی آن هستند. به این ترتیب “خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج”.

عوارض غذای نجویده عبارت است از:

  • اختلال در هضم و جذب مواد غذایی
  • افزایش احتمال ابتلا به دیابت به دلیل عملکرد ضعیف اندام‌های گوارشی
  • افزایش وزن و چاقی به دلیل جذب کالری بالا
  • بوی بد دهان به دلیل تجمع حجم زیاد مواد غذایی در معده
  • ابتلا به بیماری‌های معده از جمله نفخ معده
  • چرب شدن کبد به دلیل هضم ناقص غذا
  • کاهش حرکت روده‌ها و یبوست
  • افزایش ترشح اسید در معده و ایجاد سوزش

یکی از پیامدهای منفی دنیای پرسرعت امروزی کمبود وقت است. به همین دلیل افراد مجبور می‌شوند هنگام خوردن غذا عجله کنند و سریع خوردن غذا به یک امر معمول تبدیل شده است. هرچند این رفتار می‌تواند قدری در زمان شما صرفه‌جویی کند، اما زیان‌های بسیار زیادی برای بدن دارد. از میان مضرات سریع غذا خوردن می‌توان به اضافه وزن و ابتلا به دیابت نوع دو اشاره کرد. شما می‌توانید با رعایت برخی نکات این رفتار اشتباه را اصلاح کنید. زیرا جویدن زیاد و آهسته غذا خوردن می‌تواند سبب کاهش وزن و بهبود عملکرد سیستم گوارش شود. بنابراین وقت بیشتری را برای وعده‌های غذایی خود اختصاص دهید تا بدن سالم‌تر و شاداب داشته باشید.

 

منبع :

Health News

طرف قرارداد با کلیه بیمه ها

در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.

آزمایش چکاپ در منزل

برای انجام آزمایشات پزشکی، بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، نمونه خون و ادرار را در خانه انجام دهید.

عضویت در خبرنامه

با ثبت‌نام در خبرنامه، آخرین مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *