سیگنالهای «مرا بخور» و «مرا نخور» در دفاع ایمنی ذاتی بدن چه نقشی در حذف سلول سرطانی دارد ؟
سلول سرطانی میگه : منو نخور
اما سلول دفاعی ایمنی ذاتی میگه : من میخورم
سرطان به عنوان یکی از علل برجسته جهانی مرگ و میر که ابتلا آن به طور مداوم در حال افزایش است که منجر به افزایش قابل توجهی در میزان مرگ و میر می شود. درمان سرطان شاهد گسترش تکنیکهای مختلفی بوده است که هر کدام دارای معایبی است که می تواند بر کیفیت زندگی بیماران سرطانی تأثیر منفی بگذارد. چالش در زمینه پزشکی برای ایجاد یک درمان قطعی سرطان که عوارض و محدودیتها را به حداقل میرساند همچنان قابل توجه است.
در سالهای آینده، بررسی استراتژیهای جدید برای غلبه بر شکستها در درمان سرطان به نظر میرسد یک پیگیری اجتنابناپذیر باشد. در میان این راهبردها، راهبردهای مبتنی بر ایمونولوژی در مبارزه با سرطان و اختلالات مربوط به ایمنی نوید قابل توجهی دارند. زیرمجموعه خاصی از این رویکرد سیگنالهای «مرا بخور» و «مرا نخور» را در سلولهای سرطانی شناسایی میکند و آنها را با همتایان خود در سلولهای غیرسرطانی مقایسه میکند. این تمایز به طور بالقوه می تواند یک پیشرفت قابل توجه در درمان سرطان های مختلف باشد. با کاوش در انتقال سیگنال و فناوریهای جدید مهندسی که از سیگنالهای متمایز «مرا بخور» و «مرا نخور» استفاده میکنند، ممکن است راه ارزشمندی برای پیشبرد روشهای درمان سرطان پدیدار شود.
ماکروفاژها که به عنوان اجزای مهم و حیاتی سیستم ایمنی عمل می کنند، تعادل متابولیک را تنظیم می کنند، اختلالات التهابی را مدیریت می کنند، بر فیبروزسلول نظارت می کنند و به ترمیم جراحات کمک می کنند. با این حال، در زمینه سلولهای تومور، بیان بیش از حد سیگنالهای «مرا نخور» مانند CD47، PD-L1، و میکروگلوبولین بتا-2 (B2M)، یک زیرواحد ضد فاگوسیتیک از کمپلکس سازگاری بافتی اولیه کلاس I، را قادر میسازد. این سلول ها برای فرار از ماکروفاژها و تکثیر غیرقابل کنترل. برعکس، ارائه یک سیگنال “مرا بخور”، مانند فسفاتیدیل سرین (PS)، همراه با تغییرات در الگوهای شارژ و گلیکوزیلاسیون در سطح سلولی، تغییرات در اپی توپ های چسبندگی بین سلولی مولکول-1 (ICAM-1) و قرار گرفتن در معرض Calreticulin و PS در لایه بیرونی غشای پلاسمایی نشان دهنده تغییرات جهانی مشاهده شده در سطح سلول های آپوپتوز است که از فاگوسیتوز از آسیب رساندن به سلول های غیر توموری مجاور جلوگیری می کند.
از طرفی CD24 یک پروتئین *مرا نخورید* است که در سطح سلول های سرطانی بیان می شود و نقش مهمی در فرار از سیستم ایمنی دارد.
در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)
بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.
این مارکر یک مولکول بسیار گلیکوزیله شبه موسین است که به طور گسترده به عنوان یک نشانگر سلول های بنیادی سرطانی در انواع سرطان های جامد مورد مطالعه قرار گرفته است. نقش عملکردی CD24 یا با ترکیب با لیگاندها یا شرکت در انتقال سیگنال، که واسطه شروع و پیشرفت نئوپلاسم ها است، انجام می شود. اخیراً، CD24 همچنین به عنوان یک نقطه بازرسی ایمنی ذاتی با اهمیت ظاهری در چندین نوع سرطان جامد توصیف شده است.
سلولهای غیرفعال به پاسخهای فاگوسیتی که توسط سیگنالهای «مرا بخور» و «مرا نخور» برانگیخته میشوند که بر روی سطوح سلول میزبان نمایش داده میشوند، متکی هستند.
سلولهای تومور اغلب سیگنالهای «مرا نخور» مانند CD47، لیگاند 1 مرگ سلولی برنامهریزی شده (PD-L1) و B2M را تنظیم میکنند. این سیگنالها به سلولهای سرطانی اجازه میدهند تا از پاکسازی ماکروفاژها فرار کنند که منجر به تکثیر کنترلنشده میشود . برعکس، ارائه سیگنالهای “مرا بخور”، مانند PS، تغییرات در بار سطحی و الگوهای گلیکوزیلاسیون، تغییرات در اپی توپ ICAM-1، و قرار گرفتن در معرض Calreticulin و PS در بروشور غشای پلاسمایی خارجی، در سلولهای آپوپتوز شایع است. این تغییرات از آسیب دیدن سلول های غیر توموری مجاور توسط فاگوسیت ها جلوگیری می کند .
رویکردهای درمانی مبتنی بر سیگنالهای «مرا نخور»/«مرا بخور» فنوتیپهای ماکروفاژ را اصلاح میکنند. با هدف قرار دادن ماشینهای رونویسی ماکروفاژها و تنظیم پس از رونویسی، این سیگنالها میتوانند به طور مستقیم و غیرمستقیم، رفتار ماکروفاژها را تغییر دهند . این فرآیندها بر بیان ژن تأثیر میگذارند و بر تولید سیتوکین تأثیر میگذارند که منجر به تغییر در فنوتیپ ماکروفاژ میشود . به عنوان مثال، اتصال سیگنال های “مرا نخور” به ماکروفاژها می تواند فاگوسیتوز را افزایش دهد، تولید سیتوکین های پیش التهابی را کاهش دهد و تولید سیتوکین های ضد التهابی را افزایش دهد. این رویکردها با اصلاح مولکولها و گیرندههای سطح سلولی، فنوتیپهای ماکروفاژ را تغییر شکل میدهند. چنین تغییراتی ماکروفاژها را قادر می سازد تا به عنوان مدافعان اولیه در برابر عفونت ها عمل کنند و به طور بالقوه اثربخشی درمان های پزشکی را افزایش دهند.
علاوه بر این، این استراتژی به طور موثر التهاب و آسیب بافتی ناشی از عوامل بیماری زا را کاهش داده است. افزایش توانایی ماکروفاژها برای شناسایی و مقابله با پاتوژن ها می تواند پاسخ های ایمنی را تسریع کند و به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک کند. علاوه بر این، این می تواند گسترش عفونت در سراسر بدن را محدود کند و التهاب و آسیب بافتی مرتبط با عفونت را کاهش دهد.
با توجه به اهمیت حیاتی سیگنالهای «مرا بخور» و «مرا نخور»، بهویژه در پاتوژنز سرطان،جستجو مکانیسمها و مولکولهای دخیل در این سیگنالها میتواند راه را برای بهبود درمانهای سرطان، با تمرکز بر رویکردهای ایمنی درمانی نوآورانه هموار کند. بنابراین، این بررسی به مسیرهای سیگنال دهی درگیر و سلولهای ایمنی که تحریک یا مهار این سیگنالها را تنظیم میکنند، میپردازد. همچنین به دنبال بررسی چالش هایی است که مطالعات آینده ممکن است با پژوهشهای عمیق تر در بررسی ایمونوتراپی سرطان مواجه شوند.
مرور کنونی راهکارهایی را در مورد اینکه چگونه مسیرهای سیگنالینگ و سلولهای ایمنی این سیگنالها را تحریک یا مسدود میکنند، با هدف رسیدگی به چالشهایی که ممکن است در تحقیقات ایمونوتراپی آینده ایجاد شوند، ارائه میکند. یک راه حل بالقوه در درمان های ترکیبی نهفته است که سیگنال های “مرا بخور” و “مرا نخور” را در ارتباط با سایر رویکردهای درمانی هدفمند هدف قرار می دهند. این استراتژی نوآورانه به عنوان یک راه جدید برای درمان سرطان در آینده نوید می دهد.
منبع :
References
H. Sung, et al.
Global cancer statistics 2020: GLOBOCAN estimates of incidence and mortality worldwide for 36 cancers in 185 countries
CA: a cancer journal for clinicians, 71 (3) (2021), pp. 209-249
View article CrossRefGoogle Scholar
G.D. Cause, S. Age, by (Eds.), Country and by Region, 2000‐2019, World Health Organization (2020)
Google Scholar
Q. Lu, et al.
Potential new cancer immunotherapy: anti-CD47-SIRPα antibodies
OncoTargets Ther., 13 (2020), p. 9323
View article CrossRefView in ScopusGoogle Scholar
F. Zhou, R.E. Nordquist, W.R. Chen
Photonics immunotherapy—a novel strategy for cancer treatment
Journal of Innovative Optical Health Sciences, 9 (1) (2016), Article 1630001
View in ScopusGoogle Scholar
طرف قرارداد با کلیه بیمه ها
در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.