آنتی بادی نوع یک میکروزمال کبد و کلیه
نام اختصاری: Anti-LKM-1
سایر نام ها:of Liver/Kidney Microsome Type Antibodies، Microsomal (Liver/Kidney) Type 1 Antibodies،
اطلاعات بالینی:
هپاتیت اتوایمیون(Autoimmune hepatitis) از زمره بیماری های کبدی می باشد که بعلت اختلال در عمل سیستم ایمنی ایجاد خواهد شد.
هپاتیت اتوایمیون سه تیپ دارد که تیپ یک شایع ترین فرم هپاتیت اتوایمیون بوده و در خانم های جوان دیده می شود، تیپ دو در بیماران با هپاتیت C مزمن و تیپ سه که نادرترین فرم هپاتیت اتوایمیون است مانند تیپ یک در زنان جوان دیده می شود. در موارد تشخیص سریع و به موقع هپاتیت اتوایمیون خیلی خوب قابل کنترل و نیز درمان می باشد اما در صورت به تعویق افتادن تشخیص پیش آگهی هپاتیت اتوایمیون مناسب نخواهد بود. به علاوه افتراق هپاتیت اتوایمیون از هپاتیت های ویروسی با اهمیت میباشد زیرا درمان در آنها متفاوت می باشد. از تغییراتی که در هپاتیت اتوایمیون شاهد آن خواهیم بود شامل افزایش گاماگلوبولینها و نیز افزایش اتوآنتیبادیها که در هپاتیتهای ویروسی آنتی بادی های اتوایمیون وجود ندارد.
آنتی بادی نوع یک میکروزومال کبد/کلیه، در بیماران مبتلا به هپاتیت خودایمن نوع 2 (AIH-2)، هپاتیت ویروسی C و یا D و برخی از انواع هپاتیت القاء شده به واسطه دارو دیده شده است.
بیماریهای کبدی خود ایمن (برای مثال هپاتیت خود ایمن، سیروز صفراوی اولیه) با حضور آنتی بادیهایی چون آنتی بادی ماهیچه صاف (SMA)، آنتی بادی ضد میتوکندری (AMA) و آنتی بادی نوع یک میکروزومال کبد/کلیه (Anti-LKM-1) در سرم شناخته شده اند.
در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)
بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.
کاربردهای بالینی:
- بررسی بیماران کبدی با علل ناشناخته .
- بررسی بیماران مشکوک به هپاتیت خود ایمن.
اهمیت انجام تست LKM-1 و افزایش سطح این آنتی بادی :
هپاتیت خود ایمنی: آنتی بادی های LKM-1 با یک توالی خطی کوتاه از آنتی ژن نوترکیب سیتوکروم مونواکسیژناز P450 2D6 در داخل سلول کبدی واکنش نشان می دهند.
توجه: محدوده مرجع و واحد آزمایش وابسته به روش انجام و کیت می باشد و ممکن است در آزمایشگاه های مختلف متفاوت باشد.
بنابراین توصیه می گردد که آزمایش ها ترجیحا در یک آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد.
توضیحات:
- آنتی ژن میکروزومال کبد/کلیه (LKM) بر ۳ تیپ میباشد که عبارتند از:
- LKM: این مارکر مرتبط با سیتوکروم اکسیداز P4502D6 می باشد، یک پروتئین 50 کیلو دالتونی که درون سیتوپلاسم همه سلول های کبدی و توبول های کلیوی پروکسیمال وجود دارد. این مارکر بیشتر در کودکان به ویژه در دختران 14-2 ساله ارزشمند می باشد اما تنها در 4% بالغین مبتلا به هپاتیت خود ایمن مشاهده می گردد.
- LKM: مرتبط با سیتوکروم اکسیداز P4502C9 بوده که این آنزیم در متابولیسم داروها مهم می باشد. LKM3 : که در هپاتیت مزمن نوع D مشاهده می شود .
- LKM: در بعضی از بیماران با هپاتیت نوع C نیز مثبت می باشد، از این رو این آنتی بادی نیز اختصاصی هپاتیت اتوایمیون نیست.
- آزمون های سرولوژیک برای تعیین علت و یا پیش آگهی بیماران با بیماری کبد ، از جمله آنتی LKM-1 به تنهایی و به طور انحصاری کافی نمی باشد.
- آنتی بادی LKM-1 ممکن است در بعضی از بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن ناشی از عفونت ویروس هپاتیت C مشاهده گردد. اگر چه اپی توپ شناخته شده آنتی بادی1 LKM-در عفونت ویروس هپاتیت C متفاوت از بیماران مبتلا به هپاتیت خود ایمن نوع ۲ می باشد.
- پزشکان باید در تفسیر نتایج آزمون آنتی بادی LKM-1 در چنین بیمارانی احتیاط کنند.
منابع :
- Jacobs S. D, DeMott R. W, Oxley K. D, Laboratory test handbook, ۳ rd,Lexi comp,۲۰۰۴,P: ۸۷۳-۸۷۴
- Mayomedicallaboratories: http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/۸۰۳۸۷
- ARUP laboratories: http://ltd.aruplab.com/Tests/Pub/۰۰۹۹۲۷۰
- Anti-LKM۱- EUROIMMUN Medizinische Labordiagnostika
طرف قرارداد با کلیه بیمه ها
در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.