
عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون ها، بیماری های خودایمنی، مصرف برخی داروها یا شیمی درمانی، بیماری های قارچی، کم خونی، استرس، کیست تخمدان، بیماری های تیروئیدی، کمبود آهن، کمبود ویتامین دی و … باعث ریزش مو می شوند.
اگر پزشک مشکوک باشد که این ریزش به دلیل یک بیماری زمینهای، کمبود ویتامین و مواد معدنی یا عدم تعادل هورمونی است، ممکن است یک یا چند آزمایش خون را توصیه کند.
به عنوان مثال، خانمی که موهای سرش در حال کم پشت شدن است ممکن است به نظر برسد که ریزش موی ارثی داشته باشد، اما در واقع ممکن است به دلیل کمبود آهن باشد.
CDC و سازمان بهداشت جهانی همچنین اعلام کرده اند که ریزش مو یکی از عوارض احتمالی درازمدت ویروس کرونا است که در حال حاضر تحت بررسی است.
کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید شدید و طولانی مدت می تواند باعث ریزش موی گسترده شود که به جای نواحی جدا شده، کل پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد و موها به طور یکنواخت نازک به نظر می رسند.
رشد مجدد مو با درمان موفقیت آمیز اختلالات تیروئید رایج است، اگرچه چندین ماه طول می کشد و ممکن است کامل نباشد.
کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید خفیف یا مشکلات کوتاه مدت تیروئید که باعث ریزش مو می شوند، غیر معمول هستند.
برخی از اختلالات کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید به طور ناگهانی ظاهر می شوند و زود تشخیص داده می شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ماه ها یا سال ها قبل از تشخیص وجود داشته باشند.
ریزش مو به دلیل بیماری تیروئید چند ماه پس از شروع بیماری تیروئید ظاهر می شود. این به دلیل چرخه طولانی مو است.
در چنین مواردی، ریزش مو ممکن است به دلیل درمان تیروئید باشد و داروهای تیروئیدی (کاربیمازول و پروپیل تیوراسیل)ممکن است به اشتباه مقصر شناخته شوند.
قطع درمان و داروهای تیروئیدی به نوبه خود ممکن است ریزش مو را بدتر کند.
اکثر افراد مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیروئید به بیماری خود ایمنی تیروئید مبتلا هستند.
اگر فردی یک بیماری خودایمنی داشته باشد، نسبت به سایرین احتمال ابتلا به برخی بیماری های خود ایمنی دیگر را دارد.
آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است که باعث ریزش مو می شود که در افراد مبتلا به بیماری خودایمنی تیروئید بیشتر از حد انتظار اتفاق می افتد.
بر خلاف انواع ریزش موی گسترده که در بالا توضیح داده شد، آلوپسی آره آتا باعث ایجاد نواحی مجزا، اغلب دایره ای می شود.
در بیشتر موارد، این حالت گذرا است و پیشرفت نمی کند، اما متأسفانه می تواند باعث طاسی قابل توجهی شود.
شرایط خودایمنی نادر دیگری نیز وجود دارد که می تواند باعث ریزش مو از طریق اسکار شود (مثلاً لوپوس اریتماتوز)، که با بیماری های خود ایمنی تیروئید مرتبط است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز با بیماری خودایمنی تیروئید مرتبط است و ممکن است به صورت ریزش مو ظاهر شود. علت های دیگر آن پریود نامنظم، چاقی و آکنه است.
همچنین آزمایشهای تکمیلی دیگری برای بررسی عملکرد کبد و کلیه، سطح تری گلیسیرید و کلسترول و بررسی سطح آنتیبادیهای خاص برای تشخیص بیماریهای خودایمنی پیشنهاد میشود، زیرا همه این عوامل میتوانند روی موهای شما تأثیر بگذارند و باعث نازک شدن یا ریزش آن شوند.
منابع : nyulangone | myhairdoctor