دانشمندان راز جوانی را کشف کردند

آنچه در این مطلب میخوانید :

دانشمندان ژاپنی پروتئینی را شناسایی کرده اند که می تواند نقشی اساسی در حفظ دو ساختار درون سلولی مرتبط با پیری و بیماری داشته باشد.

محققان پروتئینی را شناسایی کرده اند که می تواند راه های جدیدی را برای درمان بیماری های مرتبط با افزایش سن باز کند. این پروتئین به پاکسازی اندامک های آسیب دیده، زیر واحدهای سلولی که کارهای مهمی را در آن انجام می دهند و برای عملکرد آن حیاتی هستند، کمک می کند.

دو مورد از آنها – میتوکندری و لیزوزوم – به ترتیب به تولید انرژی در سلول ها و حفظ سلامت آنها کمک می کنند. در مطالعه جدید دانشمندان ژاپنی و سایر دانشکده های پزشکی می گویند که پروتئینی به نام دومین هگزوکینازی – 1 (HKDC1) به محافظت از میتوکندری و لیزوزوم کمک می کند.

لازم ست یادآوری کنیم شما با انجام آزمایشات چکاپ سالیانه میتواندی از روند پیری خود مطلع شده و هر زمان که بخواهید آنرا معکوس نمائید .

با میتوکندری بیشتر آشنا شویم :

میتوکندری اندامک غشاداری است که تقریباً در سیتوپلاسم همه سلول های یوکاریوتی وجود دارد و عملکرد اصلی آن‌ تولید مقادیر زیادی انرژی در قالب آدنوزین تری فسفات (ATP) است.

جالبه بدانید که ما میتوکندری هایمان را از مادرانمان به ارث بردیم.

در منزل آزمایش دهید (ویژه تهران)

بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه، در سریع ترین زمان در منزل یا محل کار خود آزمایش دهید.

 

یکی از دانشمندان این پژوهش به یورونیوز گفت: “مدولاسیون عملکرد HKDC1 می‌تواند از پیری سلولی که مربوط به پیری و بیماری‌های مرتبط با افزایش سن است، جلوگیری کند.” پیری سلولی زمانی است که سلول ها تقسیم نمی شوند، که می تواند از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری کند اما به پیری کمک می کند. محققان گفته‌اند که برخی مطالعات نشان می‌دهند که پیشگیری از پیری ممکن است با پیری انسان و بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مقابله کند. دانشمندان فکر می کنند که راز پیری را کشف کرده اند – و آن را در روده ما پنهان کرده اند.

این دانشمند گفت: پیری سلولی برای بسیاری از بیماری‌های مرتبط با سن از جمله بیماری‌های عصبی، بیماری‌های قلبی عروقی، فیبروز و ضعف نقش دارد.

بنابراین، عملکرد HKDC1 به طور بالقوه با جلوگیری از پیری سلولی بر این بیماری ها تأثیر می گذارد. یکی دیگر از دانشمندان گفت: این یافته جدید یک مکانیسم مولکولی حیاتی را شناسایی می کند که بیش از یک اندامک را به طور همزمان در سلول تحت تاثیر قرار می دهد.

او گفت که می تواند “هدف مولکولی جدیدی برای توسعه داروهای جدید سنولیتیک” که پیری سلولی را هدف قرار می دهد، کشف کند.

این پروتئین چگونه از اندامک ها محافظت می کند؟

میتوکندری برای ایجاد انرژی برای یک سلول عمل می کند. هنگامی که آنها آسیب می بینند، باید آنها را خارج کنند تا سلول بتواند زنده بماند. به گفته محققان هاروارد، بیماری های نورودژنراتیو ممکن است زمانی رخ دهند که میتوکندری های آسیب دیده انباشته شوند. حذف میتوکندری آسیب دیده از طریق فرآیندی به نام “میتوفاژی” اتفاق می افتد و به پروتئین هایی به نام PINK1 و پارکین بستگی دارد.

دانشمندان اکنون دریافته اند که پروتئین HKDC1 و تعامل آن با پروتئین دیگری به نام فاکتور رونویسی EB (TFEB) برای این حذف میتوکندری آسیب دیده حیاتی است. آنها همچنین دریافتند که کاهش HKDC1 با ترمیم لیزوزومی تداخل دارد.

در اینجا با لیزوزیم بیشتر آشنا شویم :

لیزوزوم به انگلیسی: Lysosome کیسه‌ای است غشایی (غشادار) که دارای آنزیم‌های تجزیه‌کننده است. لیزوزوم ها دارای آنزیم‌هایی گوارشی گوناگون به‌ویژه آنزیم‌های هیدرولیتیک “هیدرولیز” (تجزیه‌کننده مولکول به واسطه مصرف آب) هستند. لیزوزوم کیسه‌ای (کیسه غشایی) آنزیم‌های گوناگونی دارد. این آنزیم‌ها برای هضم مولکول‌های بزرگ به کار می‌روند. بیش از ۶۰ آنزیم در لیزوزوم وجود دارد (مانند پروتئازها، نوکلئازها و فسفولیپازها)

لیزوزوم در واقع مجموعه‌ای از تجزیه‌کنندگان درون سلول (یاخته) است که وظیفه آن تجزیه اندامک های پیر و فرسوده سلول و تبدیل آن به آنزیم های گوارشی را بر عهده دارد.

لیزوزوم در واقع مجموعه‌ای از تجزیه‌کنندگان درون سلول (یاخته) است که وظیفه خارج کردن مواد بیماری‌زا و میکروب‌ها را از درون سلول دارد.لیزوزوم با واکوِئل، واکوئل ذخیره ای را میسازد.

بهترین عملکرد این آنزیم‌ها در محیط اسیدی صورت می‌گیرد.

 

“HKDC1 در میتوکندری مستقر است، درست است؟ خوب، معلوم می شود که این برای روند ترمیم لیزوزومی نیز حیاتی است. ببینید، لیزوزوم ها و میتوکندری ها از طریق پروتئین هایی به نام VDAC با یکدیگر تماس می گیرند.

 

 

به طور خاص، HKDC1 مسئول تعامل با VDAC ها است. این پروتئین برای تماس با میتوکندری-لیزوزوم و در نتیجه ترمیم لیزوزومی ضروری است. محققان می گویند نگهداری از میتوکندری و لیزوزوم قبلاً به خوبی درک نشده بود.

قطعا درک این مسیر در پاکسازی سلول ها و جلوگیری از پیری آن کمک کننده است.

 

منبع :

https://www.euronews.com/next/2024/01/05/scientists-discover-protein-that-could-fight-ageing-and-prevent-age-related-diseases

طرف قرارداد با کلیه بیمه ها

در آزمایشگاه پارس طب، ما به خود می بالیم که می توانیم دسترسی به خدمات استثنایی آزمایشگاهی خود را برای همه، صرف نظر از ارائه دهنده بیمه آنها، فراهم کنیم.

آزمایش چکاپ در منزل

برای انجام آزمایشات پزشکی، بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، نمونه خون و ادرار را در خانه انجام دهید.

عضویت در خبرنامه

با ثبت‌نام در خبرنامه، آخرین مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *